Sağlık

Hematit Taşı Nedir Ve Faydaları Nelerdir?

Demirin başlıca kaynaklarındandır. Oldukça narindir. Hassas davranılması şart olan bir taştır. Kahverengi ve kırmızıdır. Kan taşı da denir. Ancak değişik renklerde de olabilir. Çelik imalatında kullanılır. Çok fazla fayda sağlar ve bu sebeple daha önceki dönemlerde çok kullanılan taşlardandır. Tabiatta fazla miktarlarda, değişik şekillerde bulunabilir.

Hematit Taşının Özellikleri

Demire benzer ancak çok kolay kırılan bir yapıdadır. İnce olanlar yere düştüğü anda kırılırlar. Çok narin bir taştır. Çelik imalatında yalnızca bu taş kullanılmaktadır. Daha önceki uygarlıklarda tılsım, büyülü taş olarak adlandırılırken ve kullanılırken son zamanlarda şifa olarak adlandırılır. Hematit taşının enerjisi çok yüksektir. Bu enerji ayağınızı güvenle yere basmanızı sağlar. Ağrı kesicidir. Uyku meselelerini çözer. Vücuttaki açık yaraları hızlı bir şekilde kapatır. Opak görünümdedir. Gerçek mi veyahut düzmece mi olduğunu anlamak için taşın bir kenarı kırılır. Kırıldıktan sonra iç rengi ile dış rengi uyumsuzsa taş düzmecedir. Veyahut çakmakla ısıtılınca taş rengi değişiyorsa taş düzmece demektir.

Hematit Taşının Faydaları

– Stresi azaltır. Gerginliği önler. – Aşırı heyecanlanma gibi duygu yoğunluklarını önler. – Bağışıklık sistemini güçlendirir. – Hastalığı kolay atlatmayı sağlar. – Cesaret verir. – Korkuları yenmeyi sağlar. – Kararsızlığı önler. – Kişiye neşe ve sevinç verir. – Belleği güçlendirir. – Kan dolaşımını düzenler. Kalbi koruycu özeliğide bulunur. – Böbrek sağlığında oldukça önemlidir. – İltihap söktürücüdür. – Mideye ve gözlere faydalıdır. – Ağrıları azaltır. – Saç dökülmesini önler. Bilinmelidir ki her taş her insanda aynı tepkimeleri  göstermez. Ve hastalıkların bazıları için tıp dünyasını görmezden gelerek yalnızca taşlardan şifa beklemek de yanlıştır. Şifalı taşlar alternatif tedavi yöntemi olarak görülmelidir.

Hematit Taşı Temizliği

Taştaki negatif enerjinin dışarı atılması için düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekmektedir. Bunun için akan suyun altında 5 dakika tutulmalıdır. Veyahut güneş altında 1 saat bekletmek gerekmektedir. Şayet bu taştan yapılmış aksesuarlarınız varsa nemli bir bezle nazikçe silinmeli ve daha sonra da kurulayarak temizlenmelidir.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

DOĞUM GÜNÜ RENGİNİN SENİN HAKKINDA SÖYLEDİKLERİNİ AÇIKLIYORUZ Süt Arttırıcı Çorba ve Yağ Yakan İksir Tarifi Mantarın Faydaları Anneler Günü İlk Ne Zaman Kutlandı? Hint Bülbülü'nü Yakından Tanıyalım Beyin Jimnastiğinin İnsan Sağlığına Faydaları