Genel

Çiçek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bahçelerimizi, balkonlarımızı ve evimizi renklendiren ve şenlendiren çiçeklerin bakımı oldukça dikkatli ve özenli olmak zorundadır.

Çiçek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Çiçeklerinizi camın önüne koymanız ve her gün sulamanız çiçek bakımında yetersiz kalmakla birlikte bazı çiçekler için zararlı olabilmektedir. Bitkilerinizi dekoratif bir obje olarak düşünmemeli ve dekoratif bir şekilde konumlandırılmamalıdır. Ancak ışık, nem ve sıcaklık iyi bir bitki yetiştirmenin en önemli faktörlerindendir. Çiçeklerin genellikle cam önlerinde konumlandırılması ve yoğun güneşe mağruz kalması bazı çiçekler için olumsuz etki oluşturmaktadır ve çiçeklerin çoğu doğrudan ışığı sevmezler. Sizler için, çiçekleri canlandırmak için ne yapılmalı?, çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?, solan çiçekleri canlandıran karışım nedir?, çiçeklere ne iyi gelir?, çiçek açtıran vitaminler nelerdir?, çiçek bakımı püf noktaları? gibi soruların cevaplarını araştırdık ve derledik.

Peki Çiçek Yetiştirme de sıcaklık Nasıl Olmalı?

27-28°C (80°F) -- Yüksek hava nem de salon bitkileri için maksimum sıcaklık 22-23°C (72°F) -- Salon bitkilerinin büyük çoğunluğu için maksimum sıcaklık 15-16°C (60°F) -- Tropikal salon bitkiler için en düşük sıcaklık 12-13°C (45°F) -- Bilinen salon bitkileri için minimum sıcaklık 5-10°C(36°F-42°F) -- Dayanıklı salon bitkileri için kış sıcaklığı

Işık Nasıl Olmalı?

Çiçeğinizi tanımak ve hangi koşullarda doğru ışık alacağını iyi bilmek gereklidir. Çiçeklerin çoğu yoğun ışık ve güneş aldığında kötü yönde etkilenmektedir. Çiçeklerin çok sık yerlerinin değiştirilmesiyle birlikte değişen sıcaklık ve ışık yine çiçeklerinizi olumsuz yönde etkilemektedir. Yapılan araştırmalarda koyu renkli duvarların önünde konumlandırılan bitkilerin canlılıklarını kaybettiği gözlemlenirlen açık renkli duvarların önüne konumlandırılan çiçeklerin ise canlılığını koruduğu görülmüştür. Aydınlık alan oluşturulamaz ise yapay ışık ile bu sorun çözülebilir.

Saksı Değiştirme ve Budama Nasıl Olur?

Eğer bitkinizin büyümesinde yavaşlama, renginde solukluk ve köklerinin saksıdan taşması gibi durumlar söz konusu ise saksının değiştirilme zamanı gelmiş demektir. Bitkilerin budama işlemi genellikle ilkbaharda yapılmaktadır. Bazı bitkilerin budama işlemi ise çiçeklerini döktükten sonra yapılır. Gövdeleri odunsu yapıda ve fazla boylanma özelliğine sahip olan salon bitkilerinin alt kısımlarından başlayarak dallanmalarını sağlamak için budama gereklidir. Budamada önemli olan etkenlerden bir tanesi de aletlerin keskin olmasıdır. Böylece hem bitkiye daha az zarar vermiş olursunuz hemde kalıcı yaralar bırakıp bitkinin çürümesini önlemiş olursunuz.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

300 Damızlık Koyun Projesi El ve Ayak Bakımı Hakkında Tavsiyeler 2 Haftada 8 Kilo Verdiren Diyet Sıkı ve Düzgün Selülitsiz Seksi Bacaklar İçin Egzersizler Yaşlanmayı Geciktiren Sağlık Tavsiyeleri Tokat Meşhur Yemekleri