Konaklama

Tokat Başçiftik

Tokat Başçiftlik, 1997 yılında ilçe olmuştur, nüfusu 3283'dür. Şehir merkezine uzaklığı 82 km olup, rakımı 1425 m.'dir. İşte Tokat Başçiftlik'te bulunan yaylalar ve konaklayacak yerler hakkında bilgi...

Kuzeyinde Ordu iline bağlı Aybastı ilçesi, doğusunda Reşadiye ilçesi, güneyinde Niksar ilçesiyle çevrilmiştir. Başçiftlik, oldukça bereketli topraklara sahip olup hayvancılığa çok müsaittir. Başçiftlik Canik dağları üzerindeki havzanın batı kısmında yer alır.

YAYLALAR

Başçiftlik'in doğası, yaylaları ile zenginleşmiştir. Düden Yaylası ve Başçiftlik Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen şenlikle tanınan Karaçam yaylası, önemli mesire yerleridir.

DOĞAL GÜZELLİKLER

Başçiftlik'in batısındaki büyük çal tepesi, kuzeyindeki Çartıl, Sivrilce, güneyindeki Karaçam ormanlarının bulunduğu yüksek tepeler ve doğusundaki düzlük alanlar, doğa yürüyüşleri için özellikle ilkbaharda eşsiz bir güzellik sunar.

GELENEKSEL KÜLTÜR

Başçiftlikliler Tokat'ın başka bir tarihsel ürününü sürdürmektedir: Halıcılık, burada neredeyse her köyde, her evde ve her atölyede halı ve kilim dokunduğunu görebilirsiniz. Kimi köylerde İç Anadolu ve tarihi Tokat dokumalarının hemen hemen bütün özelliklerini bulabilirsiniz. Başçiftlik'te geleneksel el sanatları arasında müzik aletleri yapımı, ustaları tarafından sürdürülmektedir. Konaklamak için Başçiftlikte bulunan ismi ilçesiyle aynı olan BAŞÇİFTLİK YAYLASINI tercih edebilirsiniz.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Tokat Tarihi Mekanlar Tokat Yeşilyurt İlçesi Tokat'ta Gezilcek 5 Mekan Tokat Usulü; Bat Tokat Köprüleri Tokat'ın Tarihi Sokağı; Sulusokak Çarşısı