Tokat Hakkında Genel Bilgiler
Tokat Hakkında Genel Bilgiler içeriğini okuyabilir, Tokat.com Sizin Tokat kategorisinde yer alan Tokat Hakkında Genel Bilgiler yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.
Tarih boyunca Tokat'a birçok isim verilmiştir, bunlardan en çok bilinenler; Comano Pontika, Komana, Evdoksia, Dokia, Dokat, Kah-Cun, Sobaru, Darün-Nusret, Darün-Nasr ve Tokat'tır.
COĞRAFİ YAPI
Tokat, Karadeniz Bölgesinin Orta Karadeniz bölümünün iç doğusunda Sivas ve Ordu, batısında Amasya illeri bulunmaktadır. Yüzölçümü 10.072 km2'dir. Nüfusu 612.646 olup rakımı ortalama 623 metredir. 11 ilçesi bulunan Tokat'ın her türlü tarım yapılabilen bereketli ovaları, il topraklarının yaklaşık %15,4'ünü kaplar. Kazova, Turhal Ovası, Erbaa Ovası, Niksar Ovası, Omala Ovası, Artova Ovası ve Zile Ovası mevcut mümbit yapıya sahip olan verimli arazilerini sulamaktadırlar. Tokat ili topraklarının %48.18'i ormanlık ve fundalıklarla, %38.80'i ekili dikili alanlarla %14.50'si çayır ve meralarla, %1.90'ı ise tarıma elverişsiz alanlardan oluşmaktadır. Tokat yurdumuzun sayılı orman bölgelerinden biri olup, iller içinde altıncı sırada gelir. Ormanlar daha çok Almus, Reşadiye ve Niksar ilçeleri dolayındadır. Karaçam, Sarıçam, Köknar, Gürgen, Sedir ve Lübnan Sediri gibi ağaç türlerinin içerisinde Fındık, Kızılcık, Yabani Erik, Elma, Ahlat ve Alıç gibi türlere de rastlanmaktadır.ULAŞIM
Karadeniz'i Sivas ve Kayseri üzerinden İç Anadolu, AKdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine; Doğu Anadolu'yu Erzincan, Reşadiye, Niksar, Erbaa üzerinden İstanbul'a bağlayan karayolları Tokat'tan geçmektedir. Ülkenin her yerinden Tokat'a ulaşmak mümkündür. Tokat merkeze demiryolu ulaşımı olmamakla beraber, Samsun'u Sivas'a ve diğer Anadolu illerine bağlayan demiryolu Artova, Zile ve Turhal ilçelerinden geçer. Tokat - Turhal karayolunun 17. km'sinde yer alan Tokat Havalimanı genişletme çalışmaları halen devam etmektedir.Tokat Hakkında Genel Bilgiler içeriği, 07 Mayıs 2019 tarihinde Tokat.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.
DEĞERLENDİRME 3.0