Beyin Jimnastiği Egzersizlerinin Faydaları

Beyin Jimnastiği Egzersizlerinin Faydaları içeriğini okuyabilir, Tokat.com Genel kategorisinde yer alan Beyin Jimnastiği Egzersizlerinin Faydaları yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.

Beyin Jimnastiği Egzersizlerinin Faydaları

Sağlıklı bir beyin için bazı beyin jimnastiği egzersizleri var. Bugün sizlere en iyi Jimnastiğe egzersizleri ve faydaları neler onlardan bahsedeceğiz.

Sağlıklı ve keskin bir zihin, başarılı ve mutlu bir yaşamın kök mantrasıdır. Bir dizi basit egzersiz, beyninizi daha iyi, daha keskin, daha akıllı ve daha güvenli hale getiren fonksiyonlarınızı artırabilir. Bu egzersizler beyin jimnastiği egzersizleri olarak bilinir. Beynin iki yarım küresini eşzamanlı olarak çalıştırmalarına yardımcı olan bazı kolay vücut hareketlerinden oluşur. İşte beyin jimnastiği için 10 egzersiz ve faydaları…

BEYİN JİMNASTİĞİ EGZERSİZLERİNİN FAYDALARI

Beyin jimnastiği için egzersizler gerçekten basittir ve her yaş grubundan insanlar tarafından yapılabilir. Çoğunlukla çocuklar ve genç yetişkinler aktif olarak beyin jimnastiği egzersizleri uygular. Ancak şu anda yetişkinler ve yaşlılar bile bu egzersizleri uyguluyorlar. Beyin jimnastiği egzersizleriyle ilgili çeşitli faydalar vardır. Beyin jimnastiği egzersizleriyle ilişkili ana faydalar şu şekildedir;
  • Sizi daha akıllı ve daha keskin yapar
  • Güven seviyenizi arttırır
  • Kendine olan saygınızı arttırır
  • Doğal iyileşme mekanizmalarınızı canlandırır
  • Sağlık ve uyumu geri yükler
  • Göz görmesini geliştirir
  • Yaratıcılık ve iletişim becerilerini arttırır
  • Hayal kırıklığı veya reddetme ile karşılaştığınızda size destek verir
Yani bunlar beyin jimnastiği egzersizlerinin en önemli faydalarından bazıları. Genel sağlık ve zindelik için kolay ama çok etkili olan ilk 10 beyin jimnastiği egzersizi listesi ise yazımızın devamında…

BEYİN JİMNASYİĞİ İÇİN 10 EGZERSİZ

1.Çapraz Tarama

Oturun ya da ayakta durun ve sağ el dirseğinizle sol dizinize vücudunuzda çapraz şekilde dokunun. Aynı şekilde, sol elinizle sağ dizinize dokunarak bu egzersizi tekrarlayın. Yol tariflerini bir yürüyüş geçmişindeki gibi değiştirin. Dizinize dirseğinizle tamamen ve doğru şekilde dokunduğunuzdan emin olun. Bunu 2-3 dakika tekrarlayın.

2.Bir X Düşün

Gözlerinizi kapatın. X harfini düşünün ve görselleştirin. Gözlerinizin odak noktasının etrafındaki sağ, sol, üst ve alt görsel alanları birbirine bağlamak için nasıl koordine edildiğine dikkat edin. Kalçanızın her iki tarafı omuzlarla koordine ettiği için vücudunuzdaki X benzeri organizasyon ve simetriye dikkat edin.
İlgili İçerik  Lille Mert İçin Ankara’da!

3.Tembel Sekizler

Kolunuzu öne doğru uzatın. Omuz seviyenize eşit olmalıdır. Baş parmağınız tavana doğru bakarken, büyük bir rakamın 8 şeklini yavaşça ve pürüzsüz bir şekilde izleyin. 8’i çizerken, gözlerinizi başparmağa odaklamayı deneyin.

4.Boyun Ruloları

Başınızı öne eğin ve omuzlarınızı gevşetin. Nefes alırken gözlerinizi kapatın ve başınızı bir yandan diğer yana kolayca yuvarlayın. Derin nefes alırken küçük daireler çizmeye çalışın. 4 ila 5 tam yan yana hareket yapın!

5.Göbek Solunum

Ellerinizi karnınıza koyun. Ağzınıza kısa nefes verin. Bir tüyün havada kalmasını sağladığınızı hayal edin. Ciğerlerinizi boş hissedene kadar bu işlemi yapın. Şimdi kendinizi tamamen bir balon gibi derinden doldurmaktan çekin. Şimdi yavaşça nefes verin. Bunu 3 ila 4 kez tekrarlayın.

6.Beyin Düğmeleri

Köprücük kemiğinizin altında, göğsünüzün merkezinden yaklaşık 1 inç uzakta bulunan iki içi boş alan vardır. Bir elinizin parmaklarını kullanarak, bu alanları 50 saniye boyunca kuvvetlice ovalayın, diğer elinizi soldan sağa doğru bakarken göbek ucunuz üzerinde bekletin.

7.Enerji Yapın

Esnemeye başladığınızda, her iki elinizin parmak uçlarını kullanarak, yanakların yanındaki yan ve üst azı dişlerini kaplayan sıkı noktalara hafifçe bastırın. Gerginlik ve stresi hafifçe aşağıya çekerken rahat ve derin bir esneme sesi yapın. Bunu dört ya da daha fazla kez tekrarlayın.

8.Düşünme Şapkası

Her kulağınızın üstündeki bir elinizi kullanarak, her iki kulağın dış kenarlarından kıvrımlı parçaları hafifçe birlikte açmaya çalışın. Kulakların dibine ulaşana kadar devam edin. 3 -4 kez tekrarlayın.

9.Fil

Sol kulağını sol omzuna koymanız gerekiyor. Kolunuzu bir filin gövdesi gibi sola doğru uzatın ve önünüzde ortada geçen sonsuzluk işaretini çizin. Dizlerinizin rahat olduğundan emin olun. 4-5 tamamlama işaretlerinden sonra kolları değiştirebilirsiniz.

10.Olumlu Noktalar

Her bir elinizin parmak uçlarını kullanarak, kaş ile saç çizgisi arasında yarıya kadar gözün üstündeki noktalara hafifçe dokunun. Gözlerinizi kapatın. Birkaç saniye derin ve yavaş nefes alın. Şimdi bırakın, gevşeyin ve bunu 3 kez tekrarlayın.

Beyin Jimnastiği Egzersizlerinin Faydaları içeriği, 06 Mayıs 2019 tarihinde bitokat.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha