Oruç, herkesin biyokimyasında bazı değişikliklere neden olur. En çok etkilenen biyokimyasal parametrelerin başında kan şekerindeki değişikliklerin geldiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Melih Özel, “Normalde 6-8, bilemediniz 8-10 saatlik bir zaman dilimine göre ayarlanmış olan açlık süresine alışkın olan metabolizmamız özellikle Ramazan’ın ilk günlerinde kan şekeri dengesini ayarlamada biraz zorlanır” dedi.
Sahuru Hafife Almayın!
Sahuru Hafife Almayın! içeriğini okuyabilir, Tokat.com Genel kategorisinde yer alan Sahuru Hafife Almayın! yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.
Oruç tutarken çoğu zaman sahur öğününü pas geçiyoruz. Oysa günün büyük kısmını aç geçirdiğimiz ramazan günlerinde sağlığımızı korumak adına sahur zamanın yediklerimiz oldukça önemli.
Kişinin sağlam bir bünyesi varsa oruç tutmak sağlığı bozmazken, sağlık sorunları söz konusu olduğunda oruç tutarken biraz daha dikkatli olunması gerekiyor. ‘Oruç-sağlık’ ilişkisi söz konusu olduğunda akla önce kan şekerinin düşmesi, yani hipoglisemi sorununun geldiğini vurgulayan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Melih Özel, “Kronik rahatsızlığı olanlar mutlaka doktoruna danışmalı. İftardan sonra bol miktarda sıvı tüketilmeli ve sahur hafife alınmamalı” açıklamasında bulundu.
Sahuru Hafife Almayın! içeriği, 05 Mayıs 2019 tarihinde bitokat.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.
DEĞERLENDİRME 3.0