Tokat'ta Gezilcek 5 Mekan

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Tokat’ta, ilçelerinin bazıları İç Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. Kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda Ordu, doğu ve güneyde Sivas, güneybatıda Yozgat, batıda Amasya ile komşu olan Tokat, köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Antik Bizans Dönemi’ndeki en eski adı Komano olan Tokat, birçok farklı isimle anılmış ve pek çok farklı uygarlıya ev sahipliği yapmış.


1.Tokat Saat Kulesi

Saat Kulesi

Burası neresi? Behzat semtinde yer alan Tokat Saat Kulesi, 1902 yılında yaptırılmıştır. Şehrin her yerinden görülebilen bu saat kulesi, II. Abdülhamid’in tahta çıkmasının 25.yılı şerefine mutasarrıf Bekir Paşa ve Belediye Reisi Mütevelli oğlu Enver Bey tarafından inşa ettirilmiştir. Kesme taştan yapılan kulenin yüksekliği yaklaşık 33 metredir. Her yarım saat ve saat başlarında iki dakika ara ile çalan saat, şehrin her yerinden duyuluyor.

2.Tarihi Sulusokak ve Çevresi

Tarihi Sulusokak ve Çevresi

Burası neresi? Tokat’ın köklü tarihini yakından hissedeceğiniz bir yer olan Sulusokak, 900 yıllık bir tarihi izi bünyesinde barındırıyor. Bu tarihi izleri hem hissedebileceğiniz hem de görebileceğiniz en ideal yerlerden biridir Tarihi Sulusokak ve Çevresi. Bu yere bağlanan Halit Sokak,Safranbolu evlerine benzeyen Tokat evleri, Roma , Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerine ait cami, han, hamam, medrese, türbe, bedesten ve çeşme gibi daha birçok tarihi eserleri ile bambaşka bir noktadır. Tokat’ın eski kent merkezi ve ticaret merkezini oluşturan bu yerde, Sulusokak Çarşısı, Tokat Kültür Evi, Yağıbasan Medresesi, Arastalı Bedesten, Deveciler Hanı ve Yazmacılar Hanı gibi birçok tarihi yapı da bulunuyor.

3.Sulusaray Kaplıcaları

Burası neresi? Sulusaray ilçesine 3 km mesafede yer alan Sulusaray Kaplıcaları, çevre illerden gelen ziyaretçiler ve yöre halkı tarafından sık sık ziyaret ediliyor. İçerisinde sülfat, sodyumklorür ve bikarbonat bulunan kaplıca suyunun, romatizmaya, cilt ve nevralji hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Bölgede, 1962 yılında tesis ve konaklama yerleri yapılmış ve bu sayede daha da canlanmış. Yemek yiyebileceğiniz ve konaklayabileceğiniz birçok alanın yanı sıra kamp yapabileceğiniz yerler bile mevcut.

4.Reşadiye Kaplıcaları

Burası neresi? Reşadiye ilçe sınırlarında yer alan Reşadiye Kaplıcaları, Tokat’a 90 km mesafede yer alıyor. Sıcaklığı 48-52 derece olan kaplıcanın suyu, kokusuz, gazsız, renksiz ve berrak bir sudur. Sodyum, potasyum, magnezyum açısından oldukça zengin olan su, romatizmaya, kronik bel ağrısına, travmaya, ortopedik operasyonlara, nörolojik rahatsızlıklara, stres bozukluğuna ve daha birçok hastalığa iyi geliyor. Ayrıca bölgede motelin ve özel termal otelin de yer aldığını söylemeliyiz

5.Tokat Müzesi (Arastalı Bedesten)

Tokat Müzesi (Arastalı Bedesten)

Burası neresi? Müze ilk olarak 1926 yılında, Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait bir tıp medresesi olan Gökmedrese binasında faaliyet göstermeye başlamıştır. Ancak zaman geçip eser sayısı arttıkça, depolar yetersiz kalmıştır. Hem depolardaki eserleri daha iyi korumak ve sergilemek adına hem de binanın restorasyona ihtiyacı olması adına Tokat Müzesi, 2012 yılında Sulusokak’ta yer alan Arastalı Bedesten’e taşınmıştır. Arastalı Bedesten’in ne zaman ve kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmese de, XV-XVI yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor.

Tokat'ta Gezilcek 5 Mekan içeriği, 30 Ekim 2020 tarihinde Tokat.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha